Trio de piure de cartofi
Trio de piure de cartofi 

  • Timp de pregătire:
    20 Minutes 
  • Timp de gătire:
    90 Minutes
  • Împarte în:
    3 Minutes 

Ingrediente:

  • 400g cartofi
  • 400g cartofi dulci
  • 400g păstârnac
  • 1 ceapă
  • Delikat Legume
  • ulei de măsline
  • lapte

Paşi de gătire:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 ° C. Spală legumele într-o cantitate mare de apă proaspătă.

  2. Înfășoară cartofii dulci în folie și gătește-i pentru aproximativ 90 de minute. Lasă-i să se răcească și scoate-i din folie înainte de a-i curăța. Zdrobiește cu o furculiță sau amestecă fin la blender, condimentează-i cu Delikat Legume.

  3. Într-o cratiță, adaugă cartofii și acoperă-i cu apă rece. Când ajung la punctul de fierbere lasă-i timp de 20 de minute. Verifică dacă cartofii sunt fierți corect, dacă vârful cuțitului trece ușor prin ei. Curăță cartofii apoi rupe-i cu o furculiță. Condimentează-i cu Delikat Legume și adaugă puțină apă de gătit pentru a o lega împreună. Se servește cald.

  4. Curăță păstârnacul și ceapa, taie-le în cuburi mari și pune-le deoparte. Într-o cratiță fierbinte adaugă uleiul de măsline și prăjește ceapa timp de 5 minute până când devine translucidă. Adaugă cuburile de păstârnac și continuă să le gătești timp de 5 minute. Se adaugă laptele, se fierbe și se acoperă. Fierbe timp de 20 de minute, verifică păstârnacul să fie moale și apoi scurge-l, păstrând apa de gătit. Se amestecă fin păstârnacul adăugând treptat restul de apă de gătit. Condimentează cu Delikat Legume. Se servește cald.

Gustul de acasă