Tocăniță de pui cu smântână și garnitură de cartofi
Tocăniță de pui cu smântâna si garnitură de cartofi 

  • Timp de pregătire:
    60 Minute 
  • Timp de gătire:
    20 Minute
  • Împarte în:
    8 Porţii

Ingrediente:

  • 1 pui de 1,2 kg
  • 100 ml ulei
  • 50 g unt
  • 100 ml vin
  • 5 cepe
  • 4 ardei grași
  • 700 g roșii
  • 1 kg cartofi
  • 150 g smântână
  • 1 foaie dafin
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 3-4 lingurițe de Delikat Bulgărași de Savoare Gust de Găină
  • 1 linguriță Delikat Boia dulce sau iute

Paşi de gătire:

  1. Puiul, curățat și spălat, îl tai în bucăți medii și îl prăjești în uleiul încins, stropindu-l din când în când cu vin.

  2. Când carnea este frumos rumenită, o scoți pe o farfurie și, în sosul rămas, călești ceapa tocată mărunt, împreună cu ardeii tăiați după dorință (fâșii, pătrățele sau foarte mărunt).

  3. După ce legumele s-au înmuiat bine, adaugi bucățile de carne, potrivești gustul cu Delikat Bulgărași de Savoare cu gust de găină, pui dafinul, boiaua, roșiile curățate de coajă și tăiate felii, torni smântâna deasupra și introduci cratița în cuptor pentru 15-20 de minute.

  4. Separat, opțional, fierbi cartofii curățați de coajă și, când sunt gata, îi strecori și îi stropești cu unt fierbinte, apoi îi servești separat, ca garnitură.

Gustul de acasă