Tocăniță de cartofi cu carne de porc 

  • Timp de pregătire:
    10 Minutes 
  • Timp de gătire:
    40 Minutes
  • Împarte în:
    6 Minutes 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc (preferabil coaste)
  • 2-3 cepe
  • 2-3 ardei rosii kapia
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 kg de cartofi
  • 250 ml suc de rosii
  • 2 linguri Delikat Bulgarasi de Savoare Legume
  • 1 foaie de dafin
  • piper

Paşi de gătire:

  1. Se prajeste carnea in uleiul incins intr-o tigaie incapatoare timp de 10 minute, intorcandu-le pe fiecare parte.

  2. Se scoate carnea intr-un recipient si se la deoparte pentru moment.

  3. In uleiul ramas in tigaie se adauga ceapa si usturoiul tocate, se prajaste putin apoi se adauga ardeii taiati in cubulete si se sotateaza timp de inca 3 minute.

  4. Intre timp se curata si se spala cartofii apoi se taie in cuburi cu latura de 3 cm.

  5. Se adauga cartofii in tigaie, se asezoneaza cu piperul, boiaua si foaia de dafin si se prajesc timp de cateva minute.

  6. Se amesteca bine totul cu o spatula si se adauga 500 ml apa fierbinte, apoi Delikat Bulgarasi de Savoare.

  7. Se introduce si carnea rumenita in tocanita de cartofi si se acopera cratita partial cu un capac

  8. Se fierbe tocanita timp de 40 de minute, apoi inainte de a stinge focul se turna 250 ml de suc de rosii si se mai lasa 5 min la foc mic.

Gustul de acasă