Terină de pui cu legume
Terină de pui cu legume 

  • Timp de pregătire:
    30 Minute 
  • Timp de gătire:
    40 Minute
  • Împarte în:
    4 Porţii

Ingrediente:

  • piept de pui - 1 kg
  • morcov - 1 buc.
  • ardei gras roșu - 1 buc.
  • boabe de porumb - 50 g
  • mazăre - 50 g
  • ciuperci - 50 g
  • orez prefiert - 100 g
  • spanac - 100 g
  • cașcaval - 50 g
  • ouă - 6 buc.
  • usturoi - 3 buc.
  • sare
  • piper
  • Delikat cu gust de Găină - 1 lingură

Paşi de gătire:

  1. Se taie pieptul de pui fâșii. Orezul se fierbe, se scurge și se răcește. Morcovul se fierbe în prealabil doar atât cât să rămână crocant, apoi se taie cuburi. Ardeiul se taie cubuleţe. Spanacul se opărește și se scurge bine de excesul de apă.

  2. Se bat ouăle cu usturoiul pisat. Morcovul, ardeiul, porumbul, mazărea, ciupercile și orezul se adaugă peste ouă. Se condimentează cu Delikat cu gust de Găină.

  3. Se unge o formă dreptunghiulară cu puţin ulei. Se pune o parte din amestecul de legume doar atât cât să se umple forma de un deget. Se pune apoi un strat de piept de pui, un strat din amestec de legume, apoi un strat de spanac. Se continuă cu un strat de legume, apoi din nou piept de pui și la final amestecul de legume rămas. Deasupra se rade cașcaval.

  4. Se dă vasul la cuptor, la foc mediu, aproximativ 40 de minute. Se lasă să se răcească total, apoi se scoate din tavă. Se taie felii cu ajutorul unui cuţit foarte bine ascuţit.

Gustul de acasă