Ai încredere în
Gustul de acasă!
Carnea de pasăre se curăţă, se spală, se porţionează şi se pune la fiert în apă rece.
Se spumează, apoi se adaugă linguriţele de Delikat Bulgăraşi de savoare cu gust de găină şi zarzavatul curăţat şi tăiat bucăţi.
Se fierbe încet la foc mic, timp de aproximativ o jumătate de oră.
Spre sfârşit se adaugă câteva boabe de piper şi ramurele de pătrunjel.
După ce fierberea s-a încheiat, se strecoară supa, iar zeama se pune din nou la fiert.
Tăiţeii de casă se scutură de făină şi se pun la fiert în supă.
Se fierb 4-5 minute, se adaugă carnea de pasăre aleasă şi tăiată cubuleţe şi se potriveşte gustul cu sare.
Înainte de servire, se adaugă pătrunjelul verde tocat.
Se întinde coca în strat subţire (foaie de 1-2 mm) cu ajutorul unei merdenele.
Se lasă puţin să se zvânte, după care se taie în ştraifuri cu o lăţime de 6-8 cm, din care se taie tăiţei cu lăţimea de 4-5 mm (lungi cât lăţimea ştraifului, respectiv 6-8 cm).
Sau se rulează sub formă de sul, din care se taie fâşii subţiri (julien).
Se răsfiră uşor pentru a nu se lipi, după care se pun la fiert în supă sau apă clocotită cu adaos de sare.
Ai încredere în
Gustul de acasă!