Ai încredere în
Gustul de acasă!
Pune la înmuiat năutul 12 ore, apoi scurge-l şi clătește-l bine. Pune legumele într-o cratiţă, acoperă cu apă, adaugă sare și o lingură de Delikat Legume şi fierbe la foc mic, calculând 1 oră din momentul în care dă în clocot.
Curăţă între timp ciupercile, eliminând resturile de pământ cu o cârpă umedă, şi spală—le rapid sub un jet de apă rece. Taie-le felii subţiri. Curăţă şi toacă mărunt usturoiul şi ceapa, curăţă şi spală morcovii, cartofii, ţelina şi pătrunjelul. Pune toate aceste ingrediente să se călească în 5 linguri de ulei extravirgin de măsline, apoi adaugă ciupercile şi năutul scurs şi fiert. Amestecă 5 minute şi mai adaugă puțină sare, condimentând apoi cu piper negru.
Toarnă vinul alb, lăsă-l să se evapore încet, după care adaugă supa fierbinte. Pune și legăturile de cimbrişor şi de maghiran bine spălate şi legate împreună. Fierbe la foc mic 15 minute.
După ce ai stins focul, aruncă legătura de ierburi aromatice şi stropește cu uleiul rămas. Aromatizează cu piper negru proaspăt măcinat şi cu câteva frunzuliţe de pătrunjel. Servește foarte fierbinte.
Ai încredere în
Gustul de acasă!