Supă cremă de ciuperci 

  • Timp de pregătire:
    10 Minute 
  • Timp de gătire:
    30 Minute
  • Împarte în:
    5 Porţii

Ingrediente:

  • 100g unt
  • 2 linguri făină2 linguri de făină
  • 500ml lapte
  • 200g ciuperci conservate
  • 1 ceapă
  • 1,5L supa
  • 100g smântână
  • 1 legătură pătrunjel
  • Delikat legume
  • crutoane

Paşi de gătire:

  1. Jumătate din cantitatea de unt se topeşte într-o crăticioară, se adaugă făina şi se prăjește uşor, fără să se coloreze

  2. Se toarnă laptele rece în fir subțire și se amestecă continuu cu un tel. Se adaugă supa și se fierbe la foc mic, până se îngroaşă. Dacă folosiți ciuperci din conservă, puteți înlocui o parte din supă cu apa de la ciuperci

  3. În timpul fierberii trebuie amestecat cu grijă în supă, pentru că are tendința să se lipească şi să se afume. Separat se pune la încins cantitatea de unt rămas, se prăjesc ceapa şi usturoiul tăiate foarte fin şi ciupercile tăiate lamele. După ce s-au prăjit uşor, se adaugă în cremă, se continuă fierberea încă 5- 6 minute și se potrivește gustul cu Delikat legume.

  4. Înainte de servire se adaugă smântână, crutoane de pâine prăjită și pătrunjel verde tocat.

Gustul de acasă