Somon bowl cu orez sălbatic
Somon bowl cu orez sălbatic 

  • Timp de pregătire:
    30 Minute 
  • Timp de gătire:
    10 Minute
  • Împarte în:
    3 Porţii

Ingrediente:

  • 150 g orez cu boabe lungi și amestec de orez sălbatic
  • file de somon
  • 1 lămâie organică
  • ulei de măsline
  • sare iodată
  • varza chinezească
  • castravete
  • roșii cherry
  • cimbru și pătrunjel
  • ceapă verde
  • semințe de susan alb-negru
  • iaurt (1,5% grăsime)
  • Delikat Legume
  • coriandru verde

Paşi de gătire:

  1. Pregătește amestecul de orez sălbatic conform ambalajului. Decongelează somonul înghețat.

  2. Spală lămâia cu apă fierbinte, rade jumătate din coajă și pune-o într-un vas deoparte. Înjumătățește lămâia, stoarce jumătate, tăie a doua jumătate. Se amestecă ulei de măsline, 1 lingură suc de lămâie și sare. Se toarnă marinada într-un vas de copt și se răstoarnă. Completează fileurile cu feliile de lămâie. Gătește la cuptorul preîncălzit la 180 ° C (circulația aerului nu este recomandata) timp de 12-15 minute.

  3. Între timp spală varza chinezească și tai-o în fâșii fine. Înjumătățește castravetele, îndepărtează semințele cu o lingură și taie-le în benzi subțiri. Spală și înjumătățește roșiile. Curăță ceapa verde și tai-o în inele fine. Prăjește semințele de susan într-o tigaie fără a adăuga grăsime, scoate-le si lasă-le sa se răcească.

  4. Se amestecă iaurtul cu coaja de lămâie, zeama de lămâie rămasă și cimbru și pătrunjel. Condimentează cu Delikat Legume.

  5. Împarte orezul sălbatic, varza chinezească, castraveții și roșiile în boluri. Pune somon deasupra și presară ceapă verde și semințe de susan peste. La final presară și coriandru tocat. Se servește cu iaurt.

Gustul de acasă