Sarmale în dovleac 

  • Timp de pregătire:
    20 Minutes 
  • Timp de gătire:
    240 Minutes
  • Împarte în:
    6 Minutes 

Ingrediente:

  • 1kg Carne tocată
  • 200g Orez
  • Frunze de varză murată
  • Delikat Gust de Găină
  • 300ml Suc de roşii
  • 2 linguri Pastă de tomate
  • 2 Cepe tocate mărunt
  • 4-5 linguri de ulei
  • 4 foi de dafin Delikat
  • Câteva boabe de piper
  • O crenguţă de cimbru
  • Sare şi piper
  • Dovleac

Paşi de gătire:

  1. Pentru început, călim ceapa, aşa că vom pune uleiul într-o tigaie. Adăugăm ceapa tocată şi amestecăm. Condimentăm cu puţină sare şi cu puţin piper şi gătim ceapa până când se va înmuia.

  2. Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm pasta de tomate şi mai gătim totul pentru 2-3 minute. Ceapa este gata, aşa că o putem lua de pe foc. În continuare, punem ceapa călită şi răcită peste carne. Lăsăm ceapa să ajungă la temperatura camerei. Adăugăm şi orezul, pe care îl spălăm înainte. Condimentăm cu puţin piper, puţină sare şi adăugăm Delikat Gust de Găină. Amestecăm foarte bine totul. Umplutura este gata, aşa că putem înveli sarmalele.

  3. Pentru a împături sarmalele, luăm o bucată de frunză de varză, luăm puţin din umplutura de carne, rulăm, închidem la unul dintre capete şi aşa va trebui să arate sarmaua. În cazul în care avem o frunză de varză mai mare, o putem pur şi simplu tăia unde este nevoie şi continuăm în acest fel până când vom termina toată carnea.

  4. Putem folosi orice fel de dovleac, toţi dovlecii sunt comestibili, important este să fie mare, astfel încât să putem pune cât mai multe sarmale înăuntru. La baza dovleacului, punem puţină varză tocată murată, pe care o aşezăm cu grijă într-un strat uniform. Adăugăm puţin cimbru, două foi de dafin şi câteva boabe de piper. Aşezăm apoi sarmalele. După ce am pus toate sarmalele în dovleac (în acesta au încăput 52 de bucăţi), putem pune deasupra puţină varză tocată, crenguţe de cimbru, cele două foi de dafin rămase, boabele de piper rămase, încă puţină varză şi putem turna sucul de roşii. Adăugăm apă cât să acopere complet sarmalele şi vom da dovleacul la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 4-5 ore sau până când sarmalele sunt bine gătite.

  5. După aproximativ 5 ore, sarmalele sunt gata. Nu aveţi idee cât de bine pot mirosi. Le lăsăm să se răcească puţin, iar apoi le putem servi. Sarmalele fierte în dovleac sunt foarte gustoase, aromate, dulci, au un gust subtil de dovleac. Dacă doriţi le puteţi servi la masă direct din dovleac, iar musafirii vor fi impresionaţi. Sper din suflet să vă placă şi vouă această reţetă deosebită şi să o încercaţi şi voi de Sărbători!

Gustul de acasă