Salată cu creveți și avocado 

  • Timp de pregătire:
    00 Minute 
  • Timp de gătire:
    00 Minute
  • Împarte în:
    null Porţii

Ingrediente:

  • 300g Creveţi
  • o salata verde
  • 300g rosii
  • 1 castravete
  • 150g porumb dulce
  • zeama de la o lamaie
  • un avocado
  • o ceapa rosie
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • Puţină sare
  • Delikat 100% Natural Muştar Boabe
  • Delikat 100% Natural Măghiran
  • Delikat 100% Natural Piper Negru Boabe

Paşi de gătire:

  1. Pentru început, ne ocupăm de creveţi. Punem ulei într-o cratiţă, aproximativ două linguri. Adăugăm creveţii, care sunt decorticaţi şi intestinele sunt scoase. Adăugăm şi puţină sare şi gătim creveţii pentru 2-3 minute, sau până când vor deveni roz. Atunci când creveţii sunt gata şi şi-au schimbat culoarea, îi putem lua din cratiţă. Îi punem într-o farfurie şi îi lăsăm să se răcească.

  2. În continuare, ne ocupăm de condimente. Le vom folosi pe cele din noua gamă Delikat 100% Natural. Acestea sunt 100% naturale, iar pe ambalaj putem găsi ţara de provenienţă. De exemplu, Delikat 100% Natural Piper Negru Boabe este din Vietnam, Delikat 100% Natural Măghiran este din Egipt, Delikat 100% Natural Muştar Boabe este din Canada.

  3. Începem cu piperul boabe şi vom pune aproximativ o linguriţă în mojar. Adăugăm şi o linguriţă de muştar boabe. Punem şi puţină sare şi zdrobim foarte bine condimentele cât să arate ca o pudră. Adăugăm şi măghiranul. Acesta se potriveşte foarte bine la salate, la carnea de peşte şi în diferite sosuri, aşa că îl puteţi folosi cu încredere. Amestecăm şi măghiranul cu celelalte condimente, iar amestecul pentru salată este gata. Punem o linguriţă din pudra de condimente într-un bol mai mare, adăugăm uleiul de măsline, zeama de lămâie şi amestecăm totul foarte bine. În acest stadiu, gustăm dressingul, iar la nevoie vom mai adăuga sare sau condimente. Dressingul este gata, aşa că ne putem ocupa de legume.

  4. Tăiem legumele şi începem cu roşiile, pe care le tăiem în sferturi. Castravetele îl tăiem pe lungime, în jumătate şi apoi în felii. Ceapa o tăiem solzişori. Tăiem şi avocado-ul, de jur împrejur, pe lângă sâmbure. Îl desfacem, înlăturăm sâmburele, iar cu o lingură separăm pulpa de coajă şi tăiem avocado-ul în felii. La final, tăiem şi salata, pe care o putem şi rupe. O punem direct în bolul de servire şi adăugăm peste ea restul ingredientelor, pe care le aşezăm foarte frumos deasupra. Începem cu creveţii, pe care îi punem în mijloc. Punem şi castraveţii şi roşiile. Adăugăm şi avocado-ul, porumbul dulce, iar de jur împrejur punem ceapa. După ce adăugăm toate legumele, nu trebuie decât să punem dressingul. Îl punem cu o lingură deasupra, pe fiecare legumă în parte şi pe creveţi.

  5. Am terminat de făcut salata, iar în momentul servirii, nu trebuie decât să o amestecăm şi să o servim. Aceasta este reţeta mea de salată cu creveţi şi avocado. Este foarte gustoasă, sănătoasă şi foarte potrivită pentru sezonul cald. O puteţi păstra la frigider pentru 2-3 zile şi o puteţi servi la prânz sau cină. Sper din suflet să o încercaţi şi voi cu prima ocazie şi să vă placă.

Gustul de acasă