Ai încredere în
Gustul de acasă!
Taie căpăcelele din roșii și scobește-le de miez. Presară sare, Delikat Legume și piper în interiorul lor. Pulpa scoasă mixeaz-o într-un blender.
În cele 2 linguri de ulei încins călește ceapa tocată mărunt. Cand se înmoaie adaugă orezul basmati și prajește-l și pe el circa 5 minute, până se rumenește un pic. Adaugă pulpa roșiilor și adu la fierbere. Trage tigaia de pe foc și condimenteazp cu sare, Delikat Legume și piper după gust și adaugă verdețurile (mărarul, pătrunjelul, ceapa verde) tocate fin și măslinele kalamata.
Umple roșiile cu amestecul de orez, dar nu chiar până sus, pentru a avea loc să se umfle orezul. Așază căpăcelul deasupra fiecărei roșii.
Așază roșiile umplute într-o tavă, astfel încât să stea aproape una de alta. Toarnă 3/4 cană de apă fierbinte în tavă și apoi toarnă uleiul de măsline, având grijă să curgă și peste roșii. Presară roșiile cu sare deasupra.
Dă tava la cuptor, la 220C pentru 50 minute (până orezul e fiert; pentru siguranță verifică după acest timp). Cand le scoți din cuptor stropește-le cu sosul din tavă.
Lasă-le să se răcească un pic, te sfătuim să le servești la temperatura camerei.
Ai încredere în
Gustul de acasă!