Pui cu lămâie și vin alb
Pui cu lămâie și vin alb 

  • Timp de pregătire:
    10 Minute 
  • Timp de gătire:
    40 Minute
  • Împarte în:
    2 Porţii

Ingrediente:

  • piept de pui - 600 g
  • lămâi - 2 buc.
  • usturoi - 2 buc.
  • ulei - 50 ml
  • apă plată - 100 ml
  • vin alb - 100 ml
  • piper măcinat
  • rozmarin - 1 crenguţă
  • Delikat Găină - după gust

Paşi de gătire:

  1. Pieptul de pui se taie cubuleţe, usturoiul se pisează, iar lămâile se taie felii.

  2. Într-un vas potrivit, se așază carnea de pui și feliile de lămâie, se adaugă uleiul, apa și vinul, apoi se asezonează cu Delikat Găină și rozmarin.

  3. Se pune la cuptor aproximativ 40 de minute, stropind din când în când carnea cu sosul din tavă. La nevoie se mai adaugă apă. După coacere se așază puiul pe un platou și se servește cald.

Gustul de acasă