Pui cu conopidă și smântână
Pui cu conopidă și smântână 

  • Timp de pregătire:
    10 Minute 
  • Timp de gătire:
    60 Minute
  • Împarte în:
    3 Porţii

Ingrediente:

  • pui - 1 kg
  • unt - 100 g
  • ceapă - 100 g
  • făină - 50 g
  • conopidă - 1 kg
  • smântână - 200 g
  • Delikat Găină - 1 lingură
  • pătrunjel

Paşi de gătire:

  1. Se curăță puiul, se porționează, se spală, se șterge cu un prosop, se dă cu Delikat Găină și se prăjește în unt. În untul rămas se călește făina și ceapa rasă pe răzătoare, se stinge cu apă, se lasă să fiarbă 30 de minute și se pasează sosul prin sită.

  2. Conopida se curăță, se desface în bucățele, se fierbe 10 minute în apă cu Delikat Găină și se scurge bine.

  3. Se pune carnea și conopida în sos, se adaugă smântâna, se potrivește gustul de Delikat Găină și se dă vasul la cuptor timp de 20 minute. La final se presară câteva frunze de pătrunjel.

Gustul de acasă