Pui a la carbonara
Pui a la carbonara 

  • Timp de pregătire:
    30 Minute 
  • Timp de gătire:
    30 Minute
  • Împarte în:
    2 Porţii

Ingrediente:

  • piept de pui mare - 1 buc.
  • ulei de măsline - 2 linguri
  • busuioc proaspăt - 5 frunzuliţe
  • măsline - 20 buc.
  • ciuperci - 6 buc.
  • smântână - 2 linguri
  • baton mic de brânză topită - 1 buc.
  • Emmentaler - 50 g
  • ceapă - 1 buc.
  • Delikat Găină - 1 linguriţă

Paşi de gătire:

  1. Se face o marinată pentru pui din Delikat Găină, oregano, busuioc și ulei de măsline și se lasă carnea la marinat timp de 20-25 minute.

  2. Ceapa tocată mărunt se pune la foc într-o crăticioară potrivită în puţin ulei, apoi se adaugă ciupercile. Când acestea sunt aproape moi se pun măslinele, batonul de brânză topită, smântâna, iar la final Emmentaler-ul.

  3. Puiul se poate pune pe grătar aproximativ 2 minute pe fiecare parte (în funcţie de grosimea fileului) și servit lângă compoziţia de la pasul 2. Totul se poate servi cu un sos făcut din smântână, usturoi tocat mărunt și zeamă de lămâie sau portocale și seminţe de caju/ migdale sau alune pisate.

Gustul de acasă