Prajitura cu lamaie si ghimbir
Prăjitură cu lămâie și ghimbir 

  • Timp de pregătire:
    15 Minutes 
  • Timp de gătire:
    70 Minutes
  • Împarte în:
    4 Minutes 

Ingrediente:

  • 270g smântână
  • Delikat 100% Natural Ghimbir măcinat
  • 360g făină
  • 250g zahăr
  • 6 ouă
  • 200g unt
  • Zeamă de la o lămâie
  • Coaja de la două lămâi
  • 10 g Bicarbonat de sodiu
  • o lingură esență de lămâie
  • puțină sare

Paşi de gătire:

  1. Pentru început, vom pune untul într-un bol mai mare. Este unt cu 80% grăsime și este la temperatura camerei. Peste unt adăugăm zahărul și amestecăm cu o spatulă până când totul va arăta ca o cremă.

  2. Când amestecul arată ca o cremă, îl vom bate cu mixerul pentru aproximativ 5 minute cât untul să devină spumos.

  3. Când amestecul a devenit spumos, adăugăm ouăle unul câte unul și continuăm să mixăm până le vom încorpora pe toate.

  4. După ce am adăugat ouăle, putem adăuga smântâna, coaja de la două lămâi netratate sau de la două lămâi bio, zeama de lămâie, esența de lămâie, sarea și o linguriță de ghimbir măcinat din gama Delikat 100% natural. Acesta are ca țară de origine Nigeria și este minunat în întărirea sistemului imunitar pe perioada sezonului rece, iar în combinație cu lămâia este și mai eficient.

  5. Amestecăm bine toate ingredientele, iar la final vom adăuga făina și bicarbonatul de sodiu.

  6. Le încorporăm și pe ele, cât să obținem o compoziție omogenă.

  7. Transferăm compoziția într-o tavă de guguluf cu diametrul de 27 cm.

  8. Tava mea este unsă cu ulei. O nivelăm cu atenție și dăm tava la cuptor în cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru aproximativ 40 - 50 de minute.

  9. Prăjitura s-a copt și miroase foarte bine, așa că voi lăsa să se răcească complet înainte de a mă apuca de glazură.

  10. Când prăjitura a ajuns la temperatura camerei, ne putem ocupa de glazură. Așa că voi pune zahărul pudră într-un bol puțin mai mare și voi adăuga zeama de lămâie treptat, amestecând până când glazura va avea o consistență fluidă.

  11. O vom pune într-un poș și cu ea vom decora prăjitura. Vom face linii pe toată prăjitura folosind glazura pe care am făcut-o mai devreme.

  12. Lăsăm glazura să se întărească pentru aproximativ o oră, iar apoi nu ne rămâne decât să tăiem prăjitura și să o savurăm.

Gustul de acasă