Plăcintă de pui cu cașcaval
Plăcintă de pui cu cașcaval 

  • Timp de pregătire:
    20 Minute 
  • Timp de gătire:
    70 Minute
  • Împarte în:
    2 Porţii

Ingrediente:

  • piept de pui - 1 buc.
  • ceapă - 2 buc.
  • morcovi - 2 buc.
  • ciuperci - 350 g
  • smântână - 200 g
  • ouă - 2 buc.
  • măsline - 100 g
  • cașcaval - 200 g
  • unt - 100 g
  • mărar
  • pătrunjel
  • ulei
  • Delikat Găină - 1 linguriţă

Paşi de gătire:

  1. Ceapa, morcovul și ciupercile se curăţă și se spală. Se toacă mărunt ceapa, morcovul se dă pe răzătoare, iar ciupercile se taie în feliuţe.

  2. Se pun la călit ceapa și morcovul, iar după ce s-au înmuiat bine se adaugă ciupercile și măslinele tocate mărunt. Se mai lasă câteva minute pe foc până se înmoaie și ciupercile, apoi se dau deoparte. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, puţin Delikat Găină, un ou și 100 g smântână, după care se amestecă bine.

  3. Se tapetează un vas termorezistent cu unt și se îmbracă pereţii în fâșii subţiri de pui pe care le-am condimentat cu puţin Delikat Găină. Se presară 100 g cașcaval și se adaugă compoziţia de legume peste preparatul din vas. Se acoperă legumele cu încă un strat de felii din piept de pui și se dau la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu.

  4. După 30 de minute se scoate tava din cuptor și se scurge apa formată în vas. Se presară pe deasupra restul de cașcaval ras și smântâna rămasă amestecată cu un ou. Se dă din nou la cuptor pentru încă 30 de minute sau până se rumenește frumos deasupra. Se mai lasă câteva minute în cuptorul stins, apoi se răstoarnă plăcinta pe un platou și se servește.

Gustul de acasă