Placinta cu piept de pui
Placintă cu piept de pui 

  • Timp de pregătire:
    20 Minute 
  • Timp de gătire:
    45 Minute
  • Împarte în:
    46 Porţii

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml iaurt
  • sare
  • chimen

Pentru umplutură

  • 500 g piept tocat de pui
  • 1 lingură de Delikat Bulgărași de Savoare cu Gust de Găină
  • 2 ouă
  • 100 g ciuperci
  • 2 cepe

Pentru tavă

  • 1 lingură de ulei

Pentru uns

  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură de apă

Paşi de gătire:

Pentru aluat

  1. Pentru aluat, iaurtul se amestecă cu uleiul, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, chimenul şi sare.

  2. Se frământă bine şi se întind două foi subţiri.

Pentru umplutură

  1. Pentru umplutură se căleşte ceapa, se adaugă carnea, se căleşte, se presară Delikat Bulgărasi de Savoare cu gust de găină şi se pun şi ciupercile.

  2. Se lasă 10 minute pe foc şi, apoi, în afara aragazului se adăugă verdeaţa tocată şi ouăle crude.

  3. În tava unsă cu ulei, se aşază o primă foaie, se repartizează umplutura şi se acoperă cu cea de-a doua foaie

  4. Se taie aluatul în plus şi se modelează, după imaginaţie.

  5. Se unge plăcinta cu gălbenuş amestecat cu puţină apă.

  6. Se coace 40 de minute şi se lasă să se răcească în tavă.

Gustul de acasă