Placintă cu carne 

  • Timp de pregătire:
    10 Minutes 
  • Timp de gătire:
    50 Minutes
  • Împarte în:
    4 Minutes 

Ingrediente:

  • 600g carne tocata
  • Delikat Gust de Găină
  • 3-4 linguri de ulei
  • 3 catei usturoi mărunţiţi
  • 1 ou
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 50g unt topit
  • 50ml apa
  • sare
  • 100g iaurt
  • 500g Foi turceşti pentru plăcintă

Paşi de gătire:

  1. Pentru început, ne ocupăm de umplutură, aşa că punem uleiul într-o tigaie. Adăugăm ceapa tocată, puţină sare şi gătim ceapa pentru aproximativ 5 minute, cât să se înmoaie.

  2. Atunci când ceapa este gata, putem adăuga usturoiul şi îl gătim şi pe el, pentru aproximativ un minut. După un minut, adăugăm carnea tocată. Eu am ales carne de vită, dar putem folosi orice fel de carne dorim. Peste carne, adăugăm Delikat Gust de Găină. Amestecăm totul foarte bine şi mai gătim carnea pentru aproximativ 10 minute. În momentul în care carnea este gata, luăm tigaia de pe foc şi aşteptăm ca umplutura să se răcească complet.

  3. Între timp, ne ocupăm de amestecul cu care vom unge foile, aşa că punem oul într-un bol mai mare. Adăugăm iaurtul şi amestecăm bine. Adăugăm şi untul topit, pe care îl putem înlocui şi cu ulei, iar la final adăugăm apa.

  4. Pentru a forma plăcinta, folosim o foaie de plăcintă turcească, pe care o desfacem. Aceste foi sunt mult mai groase decât cele româneşti şi sunt deja coapte. Tăiem fiecare foaie în jumătate. Putem să folosim şi foi obişnuite de plăcintă, dar va trebui să suprapunem două foi pentru fiecare rulou.

  5. Peste foaie, punem din amestecul făcut mai devreme. Ungem bine cu o pensulă, iar la baza fiecărei foi, punem din umplutura de carne şi rulăm ca pe un sul.

  6. După ce am făcut ruloul, îl rulăm ca pe un melc. Punem ruloul în mijlocul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt şi continuăm să facem rulouri, cu care vom umple toată tava.

  7. Atunci când am format plăcinta, o ungem cu amestecul rămas şi opţional, presărăm câteva seminţe de susan deasupra. Voi puteţi să nu puneţi dacă nu vă plac sau puteţi pune puţin mac.

  8. Dăm acum plăcinta la cuptor, la cuptorul preîncălzit la 200 °C, pentru aproximativ 40 de minute.

  9. Când plăcinta este gata, o scoatem din cuptor şi o lăsăm să se răcească pentru aproximativ o oră, înainte de a o servi. Va arăta absolut minunat, va fi gustoasă şi incredibil de aromată. Este perfectă alături de o salată proaspătă şi se poate savura atât caldă, cât şi rece.

Gustul de acasă