Pizza fără gluten
Pizza fără gluten 

  • Timp de pregătire:
    45 Minute 
  • Timp de gătire:
    15 Minute
  • Împarte în:
    4 Porţii

Ingrediente:

  • drojdie uscată
  • 325g apă călduță
  • ulei de măsline extra virgin
  • 1 ou
  • 450g amestec de pâine brună fără gluten
  • sare
  • praf de copt
  • 500g roșii (pastă sau sos)
  • Delikat Legume
  • roșii portocalii
  • dovlecei
  • 200g spanac
  • sparanghel verde
  • ceapă roșie
  • mozzarella light
  • brânză Cheddar
  • ruccola
  • varză de lucernă

Paşi de gătire:

  1. Preîncălzește cuptorul la 225 ° C. Amestecă apa călduță, drojdia și uleiul de măsline într-un bol și lăsă-le să stea aproximativ 5 minute pentru a activa drojdia.

  2. Adaugă amestecul de pâine fără gluten, sarea și praful de copt în castron și începi să amesteci până când se formează un aluat frumos.

  3. Împarte aluatul în 8 bile mici (sau 4 mari) și întinde-le cu o lingură pe niște hârtie de copt pentru a forma 4 sau 8 pizza subțiri (păstrează marginile puțin mai groase).

  4. Transferă pizza pe o tavă de copt și acoper-o cu folie alimentară. Lasă blaturile de pizza să se odihnească și să crească într-un loc cald (25 ° C) timp de 30 de minute.

  5. După aceea, pune o lingură generoasă de sos de roșii și presară Delikat Legume.

  6. Coace-le la cuptor timp de aproximativ 15 minute până se rumenesc.

  7. Adaugă roșiile portocalii feliate și / sau toppingurile opționale precum dovlecel, spanac, sparanghel verde, ceapă roșie etc.

  8. Presară peste brânza cheddar rasă și / sau mozzarella și coace-o încă 5 minute până se rumenește și este crocantă. Presară la final niște muguri de lucernă și ruccola deasupra.

Gustul de acasă