Piept de pui cu sos de hribi și mămăliguță
Piept de pui cu sos de hribi și mămăliguță 

  • Timp de pregătire:
    20 Minute 
  • Timp de gătire:
    40 Minute
  • Împarte în:
    3 Porţii

Ingrediente:

  • piept de pui mare - 1 buc.
  • hribi - 500 g
  • smântână - 300 g
  • făină albă sau amidon alimentar - 1 lingură
  • ulei - 1 lingură
  • verdeaţă proaspătă: mărar și pătrunjel
  • usturoi
  • vin alb - 100-150 ml
  • mălai grișat
  • apă
  • sare
  • Delikat Găină - după gust
  • piper

Paşi de gătire:

  1. Pieptul de pui filetat și condimentat cu Delikat Găină se gătește pe grătar.

  2. Separat, într-o tigaie, se călește într-o lingură de ulei ceapa tăiată solzișori (sau cubuleţe după preferinţă). Se lasă până se înmoaie puţin ceapa apoi se adaugă hribii și se călesc împreună.

  3. Pieptul de pui se taie cubuleţe și se pune și el în tigaie lângă restul ingredientelor. Se condimentează cu puţin Delikat Găină apoi se adaugă un pahar de vin alb și se lasă să fiarbă împreună până când se evaporă vinul.

  4. Se pregătește sosul din 300 g de smântână, o lingură de făină albă sau amidon alimentar și puţin Delikat Găină. Compoziţia se omogenizează bine, iar când vinul s-a evaporat se adaugă sosul peste compoziţia din tigaie, amestecând continuu să nu se formeze cocoloașe. Se lasă să dea în clocot, apoi se ia de pe foc și se pune verdeaţa tocată mărunt. În același timp se pregătește și mămăliguţa. Se servește cu mujdei de usturoi (opţional).

Gustul de acasă