Paste cu pui la cuptor 

  • Timp de pregătire:
    5 Minutes 
  • Timp de gătire:
    30 Minutes
  • Împarte în:
    3 Minutes 

Ingrediente:

  • 400g Piept de pui
  • 500g Roşii pasate
  • 400g Paste integrale
  • 200g Caşcaval
  • 1 Ardei gras
  • 2 Cepe
  • 2 Morcovi
  • 2 Tije de ţelină
  • 2 Linguri de ulei
  • Sare şi piper
  • Câţiva căţei de usturoi
  • Delikat Gust de Găină
  • ierburi aromatice

Paşi de gătire:

  1. Pentru început, ne ocupăm de legume şi le vom pune pe toate într-un robot de bucătărie. Această reţetă nu este una clasică de paste, ci este creată pentru copiii mofturoşi care nu mănâncă legume, dar cărora le plac pastele. Astfel, vom încerca să le introducem cât mai multe legume, ascunzându-le în sosul de paste. Cum le vom ascunde? Mărunţind foarte bine legumele. Adăugăm şi puţină apă şi tocăm foarte bine legumele în blender.

  2. După ce am mărunţit foarte bine legumele, ne putem ocupa de restul reţetei. În continuare, punem uleiul într-o tigaie preîncălzită. Adăugăm pieptul de pui şi îl gătim până ce pieptul de pui se pătrunde şi capătă o culoare albă.

  3. Când puiul s-a albit, adăugăm legumele mărunţite. Amestecăm şi adăugăm Delikat Gust de Găină. Adăugăm şi cateva ierburi aromatice. Amestecăm foarte bine şi condimentele şi lăsăm totul să fiarbă pentru aproximativ un sfert de oră.

  4. După 15 minute, punem roşiile pasate. Putem folosi şi două cutii de roşii în bulion. Amestecăm şi condimentăm cu puţină sare şi puţin piper. Adăugăm puţină apă şi mai lăsăm sosul să fiarbă pentru aproximativ 10-15 minute. Sosul este gata. Îl luăm acum de pe foc şi îl lăsăm să se răcorească puţin, cât timp ne ocupăm de paste.

  5. Pentru paste, punem sare într-o cratiţă cu apă care clocoteşte. Adăugăm pastele. Pentru un plus de fibre eu am folosit paste integrale, însă puteţi folosi orice fel de paste scurte doriţi. Lăsăm pastele să fiarbă cu două minute mai puţin decât este indicat pe pachet. Când pastele sunt gata, le luăm de pe foc şi le scurgem de apă. Peste pastele scurse, adăugăm sosul. Amestecăm totul foarte bine şi transferăm pastele într-o tavă pentru cuptor. Le nivelăm foarte bine, iar deasupra presărăm caşcavalul. Puteţi pune caşcaval mai mult sau mai puţin, după cum doriţi. Dăm tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 20 de minute sau până când caşcavalul se va topi şi se va rumeni frumos deasupra.

  6. Când pastele cu pui la cuptor sunt gata, le scoatem de la cuptor şi le lăsăm să se răcească puţin. Vor arata şi vor mirosi foarte bine: sos aromat cu multe legume, pui gustos şi paste integrale foarte sănătoase. Sper din suflet să le încercaţi şi voi cu prima ocazie şi să vă placă.

Gustul de acasă