Paste carbonara 

  • Timp de pregătire:
    5 Minute 
  • Timp de gătire:
    20 Minute
  • Împarte în:
    2 Porţii

Ingrediente:

  • Apă-2l
  • Spaghetti- 250 gr
  • Smântână de gătit- 200 gr
  • Bacon- 100 gr
  • Gălbenușuri de ou- 3 buc
  • Ulei de măsline- 2 lingurițe
  • Piper
  • Parmezan ras- 3 linguri
  • Frunze proaspete de busuioc
  • Delikat Bulgărași de Savoare Legume- 1 linguriță

Paşi de gătire:

  1. Într-o oală fierbe pastele alături de o linguriță Delikat Bulgărași de Savoare Legume timp de 8-10 minute. Acestea trebuie să fie aldente

  2. Feliază bacon-ul și prăjește-l în puțin ulei de măsline până ce acesta se rumenește

  3. Separat amestecă smântâna de gătit cu gălbenușurile și puțin piper. Toarnă amestecul peste bacon. Acoperă tigaia cu un capac și gătește pentru 3 minute

  4. După ce pastele au fiert, adaugă-le și pe ele în tigaie și amestecă-le împreună cu sosul și bacon-ul pentru încă 5 minute

  5. Servește cu parmezan proaspăt și câteva frunze de busuioc pentru un gust fresh

Gustul de acasă