Ouă umplute cu piure de mazăre
Ouă umplute cu piure de mazăre 

  • Timp de pregătire:
    15 Minute 
  • Timp de gătire:
    20 Minute
  • Împarte în:
    2 Porţii

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • Delikat Mazăre Fragedă 400g
  • 100mL smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
  • 50g unt rece (minim 80% grăsime)
  • sare

Paşi de gătire:

  1. Fierbe ouăle până când au gălbenușul tare. Imediat ce sunt gata, lasă-le într-o oală cu apa rece și gheață.

  2. Într-o oală încăpătoare pune apă la fiert și adaugă un vârf de sare. Imediat ce dă în clocot adaugă mazărea fragedă de la Delikat, direct din congelator. Fierbe-o timp de 10-15 minute.

  3. Strecoară mazărea fiarta și trece-o printr-un jet de apa rece.

  4. Pune smântâna pentru frișcă într-o cană și încălzește-o la microunde timp de 1 minut. Apoi pune mazărea, untul, puțină sare și smântâna pentru frișcă într-un blender și mixează totul până obții un amestec omogen.

  5. Scoate ouăle din oala cu gheață și decojește-le cu atenție. Taie apoi fiecare ou în jumătăți și scobește gălbenușul. În locul gălbenușului vom pune piureul de mazăre ajutandu-ne de o pungă pentru ornat. Se pot orna cu ierburile aromate preferate!

Gustul de acasă