Orez cu pui și lămâie la cuptor
Orez cu pui și lămâie la cuptor 

  • Timp de pregătire:
    40 Minute 
  • Timp de gătire:
    40 Minute
  • Împarte în:
    3 Porţii

Ingrediente:

  • carne pui - 600 g
  • ceapă roșie - 2 buc.
  • lămâie - 2 buc.
  • orez - 200 g
  • piper alb măcinat - 5 g
  • sare - 5 g
  • ulei de măsline - 100 ml
  • usturoi - 3 buc.
  • lămâiţă - 20 g
  • margarină - 15 g
  • Delikat Găină - 10 g

Paşi de gătire:

  1. Se amestecă uleiul de măsline cu Delikat Găină într-un bol.

  2. Se adaugă cubulețele de carne de pui în acest amestec și se pun la frigider 30 de minute. Lămâile se opăresc și se tăie felii. Orezul se fierbe pe jumătate în apă cu Delikat Legume.

  3. Într-o tigaie încinsă se prăjește ceapa până la transparență împreună cu usturoiul zdrobit, în jumătate din cantitatea de ulei destinată pentru prăjit. Se adaugă orezul, feliile de lămâie și lămâiță. Se unge un vas termorezistent cu margarină și se pune compoziția de mai sus în acesta.

  4. Se prăjește carnea de pui în uleiul de măsline rămas. Carnea de pui prăjită se așază deasupra orezului în vasul termorezistent. Se pune jumătate de litru de apă fierbinte și se toarnă peste compoziție. Se pune la cuptor la 180°C pentru circa 20 de minute. Se poate servi cu salată.

Gustul de acasă