Mâncare de cartofi noi și legume de primăvară
Mâncare de cartofi noi și legume de primăvară 

  • Timp de pregătire:
    20 Minute 
  • Timp de gătire:
    120 Minute
  • Împarte în:
    4 Porţii

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel de 2 kg
  • 1-2 kg de cartofi noi
  • 6 căței de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 cană de apă
  • ulei de măsline 50mL
  • ceapă
  • morcovi
  • pătrunjel
  • Delikat Legume 400g
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • sare
  • piper

Paşi de gătire:

  1. Spală bine pulpa de miel, șterge-o cu un șervețel de hârtie și tai-o în bucățele mici.

  2. Unge bucățile de carne cu ulei de măsline, adaugă sare și piper și pune-le într-o oală încăpătoare. Adaugă Delikat Legume 400g, apă și vin alb. Pune o folie de aluminiu peste oală și pune-o la cuptor.

  3. Spală cartofii noi dar nu îi curăța de coajă. Îi poți tăia în jumătăți sau sferturi. Curăță ceapa și spală morcovii, apoi taie ceapa fin și morcovii rondele.

  4. După ce au trecut 30 de minute de când ai pus mielul la cuptor poți adăuga morcovii, usturoiul, ceapa și cartofii noi în oală, alături de câteva fire de rozmarin.

  5. După încă 30 de minute înlătură folia de aluminiu de pe oală și mai lasă mâncarea la rumenit timp de 20-30 de minute.

  6. Cand e gata presară câteva frunze de pătrunjel.

Gustul de acasă