Ai încredere în
Gustul de acasă!
Pentru început, condimentăm cele 3 feluri de carne. Începem cu pieptul de pui. Folosim Delikat 100% Natural Condimente Specializate pentru Grătar. Acesta face parte din noua gamă de condimente 100% naturale de la Delikat. Printre ingrediente găsim: boia de ardei dulce, coriandru şi curcumă. Acestea sunt condimente foarte aromate, care vor da un gust bogat şi o savoare minunată. Condimentăm şi carnea tocată de berbec şi carnea de vită.
Apoi, adăugăm puţină zeamă de lămâie în fiecare, puţină sare şi puţin piper. Răzuim câte un căţel de usturoi în fiecare tip de carne şi punem şi câte o linguriţă de ceapă în pieptul de pui şi în carnea de vită. Restul de ceapă îl punem peste carnea tocată de berbec. La final, adăugăm ulei, doar peste carnea de pui şi peste carnea de vită. Peste carnea tocată de berbec nu este nevoie să adăugăm ulei.
Amestecăm foarte bine toate ingredientele şi lăsăm carnea la marinat în frigider pentru cel puţin 4 ore sau cel mai bine peste noapte. Atunci când carnea este aproape marinată, ne ocupăm de cartofi. Spălăm foarte bine cartofii şi îi punem la fiert în apă rece, cu tot cu coajă. Adăugăm puţină sare şi îi lăsăm să se gătească pentru 10 minute, din momentul în care apa a început să fiarbă. După 10 minute, cartofii sunt pe jumătate fierţi aşa că îi scurgem de apă şi îi lăsăm să se răcească cât să îi putem manevra.
După ce s-au răcit suficient, tăiem cartofii în felii, destul de groase, pe lungime. Peste cartofii tăiaţi, adăugăm ulei, sare, piper şi condimentăm cu celelalte două condimente din gama 100% Natural de la Delikat. Începem cu Delikat 100% Natural Condimente Specializate pentru Cartofi, care are printre ingrediente: boia de ardei dulce, chimen, nucşoară şi coriandru. Adăugăm şi puţin rozmarin uscat. Acesta are pe ambalaj ţara de origine, în cazul acesta Maroc. Rozmarinul este foarte indicat pentru cartofi, aşa că trebuie neapărat să-l adăugăm. Amestecăm totul foarte bine, cu grijă să nu rupem cartofii.
Lăsăm cartofii deoparte şi ne ocupăm de carne. Începem cu frigăruile de vită: luăm o bucată de carne şi o punem pe frigăruie. Adăugăm apoi o bucată de ardei, din nou o bucată de carne şi altă bucată de ardei. Procedăm în acelaşi fel până umplem frigăruia.
In acelaşi fel pregătim şi o frigăruie de pui. La final, ne ocupăm şi de carnea de berbec şi pregătim kebab-ul, tot pe frigăruie. Foarte important este să avem frigărui plate, pentru a putea monta carnea cu uşurinţă. Procedăm în acelaşi fel şi cu restul cărnii rămase.
Aşezăm frigăruile de vită şi de pui pe grătar, adăugăm şi feliile de cartofi şi lăsăm totul să se gătească pentru 3-4 minute, pe fiecare parte. Când frigăruile şi cartofii sunt gata, îi putem lua de pe grătar. Aşezăm şi kebab-urile de berbec şi le lăsăm şi pe ele să se gătească, tot pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Scoatem şi kebab-urile şi mix grill-ul este gata.
Carnea este aromată, suculentă şi pur şi simplu se topeşte în gură. Cartofii sunt şi ei foarte gustoşi, perfect gătiţi şi aromaţi. Reţeta este perfectă pentru perioada grătarelor, aşa că sper din suflet să o încercaţi şi voi cu prima ocazie şi să vă placă. Recomandat de: Jamila Cuisine.
Ai încredere în
Gustul de acasă!