Mâncare de măsline cu pulpe de pui
Mâncare de măsline cu pulpe de pui 

  • Timp de pregătire:
    10 Minute 
  • Timp de gătire:
    20 Minute
  • Împarte în:
    2 Porţii

Ingrediente:

  • pulpe de pui (800 g) - 4 buc.
  • măsline negre - 400 g
  • ulei - 100 ml
  • vin alb - 100 ml
  • apă plată - 200 ml
  • ceapă - 1 buc.
  • roșii coapte - 3 buc.
  • bulion - 1 lingură
  • lămâie - 3 felii
  • busuioc - 4 frunze
  • Delikat cu gust de Găină - după gust
  • piper măcinat

Paşi de gătire:

  1. Pulpele de pui se taie în două și rezultă 8 bucăţi de carne. Se rumenesc într-o crăticioară cu ulei încins. Apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt și se călește ușor 5 minute, după care se stinge cu vin.

  2. Se adaugă măslinele (fără sâmburi), se condimentează cu Delikat cu gust de Găină și se toarnă puţină apă deasupra.

  3. Se fierbe totul 20 de minute. Se adaugă roșiile tăiate cubuleţe și bulionul. Se lasă să dea în câteva clocote, apoi se pun feliile de lămâie și se oprește focul. Deasupra mâncării se presară busuioc tăiat.

Gustul de acasă