Gratin de dovlecei și conopidă
Gratin de dovlecei și conopidă 

  • Timp de pregătire:
    15 Minute 
  • Timp de gătire:
    20 Minute
  • Împarte în:
    6 Porţii

Ingrediente:

  • 500 g dovlecei
  • 1 conopidă
  • 3-4 linguriţe Bulgăraşi de Savoare Legume
  • 10 ml ulei de măsline
  • 250 ml smântână lichidă
  • 3 ouă
  • 100 g caşcaval ras

Paşi de gătire:

  1. Conopida se desface bucheţele şi se balanșează (opăreşte în apa clocotită) în care s-a pus şi Bulgăraşi de Savoare Legume, pentru aproximativ 10 minute.

  2. Se scoate şi în aceeaşi apă se pun dovleceii feliaţi, pentru aproximativ 3 minute.

  3. Într-o tavă unsă cu ulei de măsline, se aşează legumele, apoi se toarnă peste ele un amestec format din ouă, smântână, caşcaval şi Bulgăraşi de Savoare.

  4. Se dă la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, până se formează o crustă aurie (aproximativ 15-20 minute).

Gustul de acasă