Ghiveci cu orez și piept de pui
Ghiveci cu orez și piept de pui 

  • Timp de pregătire:
    10 Minute 
  • Timp de gătire:
    40 Minute
  • Împarte în:
    2 Porţii

Ingrediente:

  • apă - 500 g
  • boia de ardei dulce - 10 g
  • ceapă - 2 buc.
  • orez - 400 g
  • pătrunjel - 1 legătură
  • piper - 5 g
  • mazăre
  • piept de pui - 800 g
  • roșii - 300 g
  • ardei gras roșu - 200 g
  • Delikat Găină - 20 g

Paşi de gătire:

  1. Ceapa tăiată mărunt se prăjește în ulei, apoi se adaugă carnea tăiată cuburi, se pune boiaua și se amestecă.

  2. După ce-i scade sucul propriu se adaugă apă și se înăbușă sub capac.

  3. Când tocănița e aproape gata se adaugă orezul, ardeii grași tăiați mărunt, mazărea și roșiile tăiate, apoi se pune și Delikat Găină.

  4. Se amestecă bine și se fierbe sub capac, amestecând uneori, până se înmoaie orezul.

  5. Se servește de îndată ce e gata și se poate orna cu pătrunjel verde, rondele de ardei și roșii.

Gustul de acasă