Friptură de pui cu sos de afine
Friptură de pui cu sos de afine 

  • Timp de pregătire:
    10 Minute 
  • Timp de gătire:
    30 Minute
  • Împarte în:
    2 Porţii

Ingrediente:

  • piept de pui - 1 buc.
  • sos soia
  • zeamă de portocală
  • miere de albine
  • oțet balsamic
  • ghimbir
  • afine
  • vin
  • zahăr brun - 1 lingură
  • zeamă de lămâie - 4 linguri
  • scorţișoară - 1 baton
  • amidon - 1 lingură
  • piper alb
  • sare
  • Delikat Găină

Paşi de gătire:

  1. Se taie pieptul de pui fâșii. Se face un amestec din sosul de soia, zeama de la portocală, mierea de albine, oţetul balsamic, Delikat Găina și ghimbir. Se pune puiul în acest amestec și se dă la frigider peste noapte.

  2. Se răstoarnă puiul, cu tot cu amestecul în care a stat la marinat, într-un vas jena. Se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor, la foc iute. Se lasă până ce se caramelizează sosul din tavă.

  3. Se pun într-o crăticioară afinele, vinul, zeama de lămâie, zahărul brun, batonul de scorţișoară și zeama de lămâie. Se lasă pe foc până dă în două trei clocote. Se adaugă Delikat Găină, piperul alb și amidonul și se amestecă încontinuu până capătă consistenţa unui sos. Puiul se servește alături de sosul de afine.

Gustul de acasă