Cușcuș picant cu piept de pui și ciuperci
Cușcuș picant cu piept de pui și ciuperci 

  • Timp de pregătire:
    5 Minute 
  • Timp de gătire:
    25 Minute
  • Împarte în:
    2 Porţii

Ingrediente:

  • piept de pui dezosat și fără piele - 300 g
  • cușcuș - 150 g
  • ciuperci proaspete - 100 g
  • ardei iute - 1 buc.
  • ceapă - 1 buc.
  • suc de roșii - 50 ml
  • oregano - 1 vârf de cuțit
  • unt - 10 g
  • ulei - 15 ml
  • Delikat Găină - 1 linguriță
  • Delikat Legume - 1 linguriță
  • piper alb - 1 vârf de cuțit

Paşi de gătire:

  1. Se pune cușcușul la fiert în apă clocotită cu puțin Delikat Legume pentru 6 minute. După ce s-a fiert, se scurge apa în care a fiert, se clătește cu un jet de apă rece și se lasă în strecurătoare să se scurgă bine.

  2. Se pun la călit în uleiul încins ceapa tocată mărunt și ardeiul iute tăiat rondele. Se călesc la foc mic aproximativ 5 minute apoi se adaugă peste ele pieptul de pui tăiat cubuleţe și ciupercile tăiate felii . Se amestecă toate ingredientele și se lasă la foc potrivit pentru aproximativ 15 minute.

  3. Când zeama de la ciuperci a scăzut se adaugă sucul de roșii, Delikat Găină și oregano. Se amestecă bine și se mai lasă pe foc pentru încă 5 minute.

  4. Cușcușul bine scurs se călește în unt, la foc potrivit, apoi se adaugă peste el pieptul de pui cu legumele, se amestecă bine și se mai lasă pe foc 2 minute.

Gustul de acasă