Ai încredere în
Gustul de acasă!
Pentru prepararea ficatului se toacă ceapa și Prosciutto Crudo, nu foarte mărunt și se pun la călit într-o tigaie cu unt pentru câteva minute.
În acest timp se toacă grosier ficatul de pui spălat bine în prealabil. Se adaugă și ficățeii în tigaie și se mai lasă la călit 5 minute.
Între timp se taie felii 1-2 franzele, se stropesc cu ulei de măsline din abundență și se pun în cuptorul încins la foc mediu spre mare. Sfat: pentru a obține o suprafață mai mare pe fiecare felie, se taie franzela în "verif" (pe diagonală).
Se adaugă apoi 7-8 frunze de salvie și 400 ml de apă caldă și Delikat Bulgărași de Savoare cu gust de Găină. Amestecul se lasă la foc mediu pentru 15-20 de minute fără capac, pentru a mai scădea. Se ia apoi tigaia de pe foc, se scurge zeama și se pune conținutul în blender, peste care se adaugă telemeaua de capră. Se mixează bine până ce iese o pastă asemănătoare cu pateul. Sfat: Se scoate "dopul" de la blender pentru a permite aburilor calzi să iasă din blender pe parcursul mixării.
Se scot feliile de franzelă de la cuptor când sunt ușor rumenite. Se unge fiecare felie de franzelă cu pate-ul cât este cald și se așază pe un platou sau se pot lăsa separat (atenție însă că pâinea astfel preparată trebuie consumată în aceeași zi pentru că altfel se usucă foarte tare). Rețeta este perfectă atât pentru o gustare cât și pentru un aperitiv delicios.
Ai încredere în
Gustul de acasă!