Crochete din piept de pui
Crochete din piept de pui 

  • Timp de pregătire:
    20 Minute 
  • Timp de gătire:
    20 Minute
  • Împarte în:
    2 Porţii

Ingrediente:

  • piept de pui - 1 buc.
  • lapte - 300 ml
  • făină - 100 g
  • unt - 100 g
  • ceapă - 1 buc.
  • morcov - 1 buc.
  • pesmet - 160 g
  • smântână - 3 linguri
  • ouă - 2 buc.
  • Delikat Bulgărași de Savoare cu gust de Găină - după gust

Paşi de gătire:

  1. Pieptul de pui spălat se curăţă și se taie în bucăţi. Se fierbe în apă rece împreună cu ceapa, morcovul și Delikat Bulgărași de Savoare cu gust de Găină. După fierbere se dezosează și se trece prin mașina de tocat.

  2. Într-o cratiţă se desface făina în puţin lapte rece, se toarnă laptele clocotit și se pune vasul pe foc până se îngroașă sosul.

  3. Peste sos se adaugă carnea tocată și câteva bucăţele de unt. Se continuă fierberea până când amestecul este bine legat. Se lasă la răcit, după care se adaugă gălbenușurile și albușurile spumă.

  4. Se formează cu mâna crochete cilindrice, se dau prin pesmet și se pun într-o tavă unsă cu unt. Se coc 20 de minute. După coacere se scot pe un platou și se servesc cu smântână.

Gustul de acasă