Cocoșel de munte cu cartofi la cuptor
Cocoșel de munte cu cartofi la cuptor 

  • Timp de pregătire:
    10 Minute 
  • Timp de gătire:
    30 Minute
  • Împarte în:
    2 Porţii

Ingrediente:

  • 1 cocoșel de munte (sau 1 pui, bucăți de pui sau găină de țară)
  • 1 kg cartofi noi
  • Delikat Condimente pentru grătar
  • Delikat Condimente pentru cartofi
  • rozmarin pisat
  • ulei de măsline

Paşi de gătire:

  1. Unge tava de cuptor cu puțin ulei de măsline. Preîncălzește cuptorul.

  2. Spală cartofii noi și taie-i în sferturi sau jumătăți, în funcție de mărimea lor. Nu decoji cartofii.

  3. Taie pe jumătate cocoșelul de munte. Unge-l cu puțin ulei de măsline și cu Delikat Condimente pentru grătar.

  4. Într-un bol încăpător pune cartofii noi tăiați și uscați de apă. Adaugă ulei de măsline și Delikat Condimente pentru cartofi. Amestecă-i bine să fie bine unși și acoperiți de condimente.

  5. Adaugă cartofii în tava de cuptor și așază cocoșelul deasupra, cu tăietura în jos. Lasă-le la copt pentru 30 de minute.

Gustul de acasă