Clătite cu piept de pui
Clătite cu piept de pui 

  • Timp de pregătire:
    15 Minute 
  • Timp de gătire:
    30 Minute
  • Împarte în:
    3 Porţii

Ingrediente:

  • făină
  • ouă - 2 buc.
  • lapte - 250 ml
  • piept pui - 600 g
  • ceapă - 1 buc.
  • ulei - 50 ml
  • susan - 1 linguriţă
  • lapte - 250 ml
  • ulei - 1 lingură
  • ţelină rasă - 50 g
  • pâine albă - 150 g miez
  • smântână - 6 linguri
  • cașcaval - 150 g
  • sare - după gust
  • piper alb – după gust
  • Delikat Bulgărași de Savoare cu gust de Găină - după gust

Paşi de gătire:

  1. Se pregătesc 6 clătite făcute din 250 ml lapte, 2 ouă și făină cât să se obţină o compoziţie de consistenţa unei smântâni groase.

  2. Se toacă pieptul de pui. Se înmoaie în apă (sau lapte) 150 g pâine albă apoi se pune miezul de pâine stors și mărunţit peste pieptul de pui tocat.

  3. Peste aceasta compozitie, se adaugă susanul si smântâna, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper alb si Delikat Bulgărași de Savoare cu gust de Găină și se amestecă bine.

  4. Se călește ceapa într-o tigaie cu 50 ml ulei. După ce se rumenește ușor se adaugă și ţelina rasă.

  5. Compozitia de pui se pune în tigaia peste ceapă și ţelina , după care se călește până devine o pastă omogenă și pătrunsă bine.

  6. Se umplu clătitele cu această compoziţie, se pun într-o tavă mică, se rade cașcavalul peste ele și se bagă la cuptor până se rumenesc ușor deasupra. Se servesc calde.

Gustul de acasă