Clătite cu dovleac la cuptor cu nuci și năsturel
Clătite cu dovleac la cuptor cu nuci și năsturel 

  • Timp de pregătire:
    25 Minute 
  • Timp de gătire:
    10 Minute
  • Împarte în:
    4 Porţii

Ingrediente:

  • 400g dovlecei mici
  • 100g spanac
  • 60g ceapă de primăvară
  • 2 ouă
  • 100g brânză feta
  • 130g făina
  • 1 linguriță praf de copt
  • 150g iaurt grecesc
  • 1 lămâie
  • 100g brânză ricotta cu conținut scăzut de grăsimi
  • 5g mentă
  • 5g coriandru
  • 1 cățel de usturoi
  • 80g nuci
  • 20g semințe de cânepă
  • 125g năsturel
  • Delikat Gust de Găină

Paşi de gătire:

  1. Pune dovlecelul ras într-un vas și presară puțină sare deasupra apoi lasă-l să se scugă de apă timp de aproximativ 15 minute.

  2. Toacă mărunt spanacul alb și adaugă-l în dovlecei, împreună cu Delikat Gust de Găină și restul ingredientelor pentru clătite. Amestecă și condimentează după gust.

  3. Pune puțin ulei într-o tigaie la foc mediu.

  4. Pune compoziția în tigaie și apas-o puțin cu o lingură până obții o clătită mică, prăjește-o pe ambele părți timp de 2-3 minute până se rumenesc.

  5. Repetă acest lucru până când se folosește tot aluatul, servește-l sau păstrează-l cald și te poți apuca de topping-urile opționale.

  6. Se amestecă toate ingredientele sosului și se condimentează după gust.

  7. Servește clătitele de dovlecei cu o lingură de sos și garnituri alături.

Gustul de acasă