Ai încredere în
Gustul de acasă!
Pentru sosul de roșii: se taie ceapa mărunt și se rumenește în ulei, fără să se prăjească. Delikat cu gust de Găină, boia, 1 legătură de cimbru și se fierbe la foc mic timp de 25 minute.
Se toacă mărarul foarte fin. Într-o tigaie se presară zahăr, se caramelizează și se stinge cu puțină apă. Se ia de pe foc, se adaugă mierea și se amestecă.
Se adaugă mierea și zahărul la sosul preparat și se mai fierbe 10 minute, amestecând continuu. Se ia vasul de pe foc și se presară verdeață tăiată mărunt.
Umplutura: se spală ficățeii și se toacă mărunt. Ceapa se taie mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa, ficățeii și se prăjesc. Făina se dizolvă în lapte rece și se bate cu ouăle. Mărarul se taie mărunt și se asezonează cu Delikat Găină.
Aluat: Clătitele brașovene se fac un pic mai groase și într-o tigaie mai mare, să încăpă umplutura și să poată să se închidă la capete. Se prăjesc în ulei.
Umplerea: Clătitele calde se umplu cu amestecul preparat și se rulează, înfundând capetele.
Coaja: Se bat ouăle. Se încinge uleiul, ca pentru șnițele. Clătitele se trec prin ou, apoi prin pesmet și se pun la prăjit până ce se colorează pesmetul și se face coajă.
Ai încredere în
Gustul de acasă!