Ciorbă rădăuțeană
Ciorbă rădăuțeană 

  • Timp de pregătire:
    15 Minute 
  • Timp de gătire:
    40 Minute
  • Împarte în:
    4 Porţii

Ingrediente:

  • piept de pui - 1 kg
  • smântână (500 g se pune la ciorbă și 500 g la servit) - 1 kg
  • gălbenușuri de ou - 6 buc.
  • rădăcini de morcovi - 3-4 buc.
  • rădăcini de păstârnac - 1-2 buc.
  • rădăcini de pătrunjel - 1-2 buc.
  • ceapă - 1-2 buc.
  • rădăcină de ţelină - 1-2 buc.
  • oţet - 100 ml
  • usturoi - 1-2 buc.
  • făină - 1-2 linguri
  • Delikat Bulgărași Gust de Găină

Paşi de gătire:

  1. Se fierbe pieptul de pui cu legumele întregi. După ce au fiert se scot legumele și pieptul de pui. Pieptul se taie în felii subţiri și se adaugă înapoi în ciorbă.

  2. Se face un amestec din 6 gălbenușuri cu cele 2 linguri de făină, apoi se adaugă smântâna și oţetul. Se toarnă încet în ciorbă și se amestecă bine.

  3. Usturoiul se curăță, se pisează și se pune la fiert în puţină apă. Se strecoară și se amestecă în ciorbă la sfârșit (doar apa de la usturoi). Se condimentează cu Delikat Bulgărași Gust de Găină Ciorba rădăuţeană se servește fierbinte, cu ardei iuţi și smântână.

Gustul de acasă