Ciorbă de pui a la Grec
Ciorbă de pui a la Grec 

  • Timp de pregătire:
    20 Minute 
  • Timp de gătire:
    60 Minute
  • Împarte în:
    4 Porţii

Ingrediente:

  • Apă- 4 l
  • Carne de pasăre cu oase și piele – 1 kg
  • Ceapă- 1 buc
  • Morcov- 2 buc
  • Pătrunjel – 1 legătură
  • Păstârnac – 1 rădăcină
  • Țelină – 1 buc
  • Orez – 100 gr
  • Gălbenuș de ou – 3 buc
  • Smântână - 100 ml
  • Zeamă de lămâie – 30 ml
  • Ulei- 2 linguri
  • Delikat Bulgărași de Savoare Gust de Găină

Paşi de gătire:

  1. Într-o cratiță cu capac călește rădăcinoasele timp de 5 minute. Apoi, adaugă ceapa

  2. Într-o oală, lasă la fiert carnea de pui timp de 30 de minute, iar la final completează cu orezul

  3. Peste carnea de pui și orez adaugă țelina, morcovul, păstârnacul și ceapa și lasă la fiert, la foc mic încă 30 de minute, presărând Delikat Bulgărași de Savoare Gust de Găină

  4. Cât timp legumele și carnea de pui stau la fiert, mixează, într-un bol gălbenușurile și zeama de lămâie. Adaugă treptat câte un polonic din zeamă, până la omegenizarea întregului amestec

  5. După ce amestecul a fost temperat, adaugă în ciorbă smântâna și presară pătrunjel.

Gustul de acasă