Ai încredere în
Gustul de acasă!
Burta şi rasolul de vită se curăță, se spală, se opăresc şi se pun la fiert în 7-8 litri de apă rece. Se spumează și se fierb, până ce burta este aproape fiartă (aprox. 4-5 ore)
Se adaugă zarzavatul curățat și tăiat bucăți, puțină sare şi jumătate din cantitatea de usturoi, curățat și lăsat întreg. După ce burta a fiert bine, se scoate şi se taie fâşii subţiri, lungi de 4-5 cm. Se scoate şi rasolul, se aleg părțile bune de consum şi se taie bucățele. Zeama de fierbere se strecoară și se pune peste carnea tăiată
Se pune din nou pe foc şi se adaugă treptat liezonul. Acesta se obține prin amestecarea gălbenușului de ou cu smântână şi făină. Înainte de a fi turnat în ciorbă, liezonul trebuie temperat prin adăugarea unei mici cantități de ciorbă fierbinte
Se amestecă totul bine și se adaugă în ciorbă treptat, amestecând continuu. Din acest moment ciorba trebuie să fiarbă încet la foc mic încă câteva minute
Usturoiul rămas se pisează, se obține un mujdei cu puțină zeamă de la ciorbă, se strecoară și se adaugă la ciorbă. Se potriveşte gustul Delikat Gust de Găină și oțet și se retrage imediat vasul de pe foc
Ai încredere în
Gustul de acasă!