Chiftele de pui cu sos picant
Chiftele de pui cu sos picant 

  • Timp de pregătire:
    10 Minute 
  • Timp de gătire:
    30 Minute
  • Împarte în:
    2 Porţii

Ingrediente:

  • piept de pui - 500 g
  • ou - 2 buc.
  • Delikat cu gust de Găină - 1 linguriță
  • pesmet - 2 linguri
  • căței de usturoi - 1 buc.
  • pătrunjel tocat fin - 1 linguriţă
  • ulei pentru prăjit
  • gogoșar roșu - 1 buc.
  • unt - 1 linguriţă
  • sos barbeque (din comerţ) - 2 linguri
  • sos de soia - 1 lingură
  • sos tabasco - 1 linguriţă
  • miere (se poate înlocui cu zahăr brun) - 1 lingură
  • boia de ardei iute - 1/2 linguriţă
  • coniac - 1 lingură
  • suc de roșii - 300 ml
  • boabe de piper
  • boabe de muștar - 1/2 linguriţă

Paşi de gătire:

  1. Pentru început se prepară chiftelele. Se amestecă carnea tocată cu ouăle, pesmetul, Delikat cu gust de Găină - după gust, pătrunjelul și usturoiul pisat. Se formează chiftele cu diametrul de 3-4 cm și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe șerveţele de hârtie ca să absoarbă excesul de ulei. Pentru aceste chiftele ideal este pieptul de pui tocat.

  2. Se călește în unt gogoșarul tăiat fideluţă, apoi se amestecă toate ingredientele pentru sos și se pun la foc mic pe aragaz. Se fierbe 20 de minute, în funcţie de consistenţa dorită.

  3. Se amestecă sosul cu chifteluţele prăjite și se servesc calde.

Gustul de acasă