Ai încredere în
Gustul de acasă!
Pentru început, condimentam pieptul de pui, aşa că punem uleiul peste carne. Adăugam apoi condimentele, mixul Delikat Gust de Găină.
Adăugăm şi pudra de chilli. Punem pudra de chilli după gust, pentru că este destul de picantă şi amestecăm foarte bine totul. Vom adăuga piper, sare şi lăsăm carnea la marinat pentru aproximativ 10 minute.
Între timp, punem ceapa într-un mini robot de bucătărie, împreună cu ghimbirul şi usturoiul. Adăugăm puţină apă şi vom pasa foarte bine totul, cât să obţinem o pastă.
Când pasta aromată este gata, ne putem ocupa de Butter Chicken. Punem două linguri de unt la topit într-o tigaie; păstrăm o lingură pentru final. Când untul s-a topit, adăugăm carnea de pui condimentată şi o gătim pentru aproximativ 5 minute, cât să se albească. Când carnea s-a albit, adăugăm pasta aromată şi mai gătim totul pentru aproximativ 5 minute.
După cele 5 minute, putem adăuga pasta de tomate. Adăugăm şi roşiile pasate (puteţi folosi şi suc de roşii) şi smântâna pentru gătit. Eu folosesc smântâna cu 15% grăsime. Amestecăm şi adăugăm şi puţină apă.
Lăsăm sosul să fiarbă pentru aproximativ 15 minute sau până când carnea de pui este bine gătită. Cât timp fierbe sosul, ne putem ocupa de orez. Am aici orez basmati, pe care l-am clătit cu apă rece şi pe care îl vom pune la fiert tot în apă rece. Adăugăm puţină sare şi lăsăm orezul să fiarbă pentru aproximativ 15 minute sau până când este bine fiert.
Atunci când orezul este bine fiert, îl putem scurge de apă şi îl păstrăm la cald.
Când preparatul este gata, putem adăuga şi ultima bucăţică de unt şi o vom lăsa să se topească. Aşteptăm ca butter chicken-ul să se răcorească puţin, iar apoi îl putem servi.
Reţeta de Butter Chicken este gata, arată şi miroase minunat. Îl puteţi servi, bineînţeles, cu orezul pe care l-am pregătit împreună şi cu puţină smântână pentru gătit. Este foarte gustos, suculent, se face uşor, aşa că speram să îl încercaţi şi voi cu prima ocazie şi să vă placă.
Ai încredere în
Gustul de acasă!