Burger vegetarian cu chiftea din broccoli
Burger vegetarian cu chiftea din broccoli 

  • Timp de pregătire:
    30 Minute 
  • Timp de gătire:
    20 Minute
  • Împarte în:
    2 Porţii

Ingrediente:

  • 2 chifle
  • 100 gr pastă de roșii uscate
  • 1 dovlecel
  • 80 gr brânză
  • 1 cartof
  • 100 gr năut
  • 150 gr spanac
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/2 de linguriță de chimion măcinat
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Delikat Broccoli

Paşi de gătire:

  1. Dezgheață Delikat Broccoli

  2. Spală năutul sub jet de apă într-o strecurătoare, apoi pune-l la fiert în apă, împreună cu usturoiul tocat, ceapa, spanacul, cartoful și broccoli

  3. Când legumele aproape sunt fierte, adaugă o lingură de Delikat Legume în apă și lasă pentru încă 10 minute, la foc mic

  4. Într-un blender, pasează legumele fierte, adaugă ulei de măsline, oul și lingurița de chimion măcinat

  5. Răstoarnă totul într-un bol și începe să formezi, cu mâinile umede, chiftele. Așează-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și lasă în cuptor timp de 15-20 de minute la 180 de grade

  6. Scoate chiftelele formate și montează burgerul. Între două chifle, adaugă chifteaua vegetală împreună cu felii de dovlecel trase în tigaie, brânză și pastă de roșii uscate

  7. Servește cald

Gustul de acasă