Aripioare și pulpe de pui pe pat de lămâie cu sos de usturoi
Aripioare și pulpe de pui pe pat de lămâie cu sos de usturoi 

  • Timp de pregătire:
    30 Minute 
  • Timp de gătire:
    35 Minute
  • Împarte în:
    3 Porţii

Ingrediente:

  • pulpe de pui - 4 buc.
  • aripioare - 4 buc.
  • lămâie - 1-2 buc.
  • usturoi - 1 buc.
  • vin alb - 300 ml
  • rozmarin
  • sos de soia - 2-3 linguri
  • ceapă verde - 4-5 fire
  • ardei roșu
  • pătrunjel verde
  • untură - 1 lingură
  • piper negru
  • chilli - 1/2 linguriţă
  • Delikat Găină - 1 lingură

Paşi de gătire:

  1. Pulpele de pui se curăţă și se înlătură pieliţa. Se face un amestec format din Delikat Găină, chilli, rozmarin și sos de soia. Se freacă pulpele și aripioarele cu acest amestec. Lămâile se taie felii subţiri, ceapa se taie de 1,5 cm oblic și 4-5 căţei de usturoi se curăţă și se taie rondele.

  2. Într-o tavă unsă cu puţină untură se presară feliile de lămâie, ceapa și usturoiul . Deasupra se așază pulpele și aripioarele condimentate, pătrunjelul verde se toacă. Se prepară sosul din restul de usturoi zdrobit, 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de pătrunjel verde tocat și 100 ml vin.

  3. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru aproximativ o oră. Când pulpele și aripioarele sunt bine rumenite se pot servi alături de o salată de varză albă, amestecată cu puţină varză roșie și 2-3 roșii cherry.

Gustul de acasă