Aripioare crocante în crustă de popcorn 

  • Timp de pregătire:
    10 Minutes 
  • Timp de gătire:
    70 Minutes
  • Împarte în:
    4 Minutes 

Ingrediente:

  • 1kg aripioare de pui
  • 100g Floricele de porumb
  • 500g Lapte bătut
  • Delikat Gust de Găină
  • 2 Căţei usturoi
  • 150g Pesmet
  • Sare şi piper

Paşi de gătire:

  1. Pentru început, vom turna laptele bătut peste aripioare. Răzuim cei doi căţei de usturoi şi condimentăm cu sare şi cu piper. Adăugăm acum condimentele din gama Delikat 100% Natural, începem cu Delikat 100% Natural Condimente Specializate Pentru Pui. Acestea sunt 100% naturale, iar printre ingrediente putem găsi curcuma, fenicul şi ghimbir, condimente foarte aromate, care se potrivesc de minune la aripioarele de pui. Adăugăm şi aproximativ o lingură de Delikat 100% Natural Boia de Ardei Iute, această boia este şi ea 100% naturală, iar ţara ei de origine este Spania. Dacă nu dorim ca aripioarele să fie picante, putem folosi şi Boia de Ardei Dulce din aceeaşi gamă.

  2. Amestecăm foarte bine totul şi lăsăm aripioarele la marinat pentru cel puţin o jumătate de oră, sau cel mai bine peste noapte. Putem face acest pas şi cu o seară înainte de o petrecere, iar în ziua petrecerii nu trebuie decât să facem crusta şi să le coacem în cuptor.

  3. Cât timp se marinează aripioarele, ne ocupăm de crustă. Vom mărunţi pentru început popcornul şi îl punem într-un bol. Continuăm în acelaşi fel, până când mărunţim toate floricelele de porumb. După ce am mărunţit floricelele, le punem într-un recipient mai mare, adăugăm pesmetul, sare, piper şi puţin Delikat 100% Natural Boia de Ardei Iute. Amestecăm totul foarte bine, iar crusta este gata.

  4. După ce s-au marinat aripioarele, luăm una, scuturăm puţin excesul de lapte bătut şi o asezăm în amestecul pentru crustă. O acoperim foarte bine cu popcorn mărunţit şi incepem să asezăm fiecare aripioară în tava pe care am acoperit-o cu hârtie de copt. Procedăm în acelaşi fel şi cu restul aripioarelor. Putem să şi prăjim aripioarele dacă dorim, însă eu recomand coacerea la cuptor, pentru o variantă mai sănătoasă.

  5. După ce am umplut tava cu aripioare, pulverizăm peste ele puţin ulei şi le vom coace în cuptorul preîncălzit la 200 °C, pentru aproximativ 30 de minute. După 15 minute, le întoarcem, pentru a se găti uniform.

  6. Când aripioarele sunt perfect gătite, le lăsăm să se răcească puţin, iar apoi le putem servi.

Gustul de acasă