Ardei umpluți cu carne tocată
Ardei umpluți cu carne tocată 

  • Timp de pregătire:
    30 Minute 
  • Timp de gătire:
    60 Minute
  • Împarte în:
    6 Porţii

Ingrediente:

  • Ardei gras roșii- 6 buc
  • Carne tocată amestec porc cu vită – 500 gr
  • Ceapă – 1 buc
  • Morcov – 1 buc
  • Orez – 50 gr
  • Roșii tocate – 70 gr
  • Ulei – 50 ml
  • Pătrunjel – 1 legătură
  • Smântână - 100 ml
  • Ulei- 2 linguri
  • Delikat Bulgărași de Savoare Legume

Paşi de gătire:

  1. Spălă ardeii și tăie la fiecare câte un căpăcel cu codiță. Apoi curăță semințele și nervurile din interior

  2. Toacă ceapa mărunt și dă morcovul pe răzătoare. Apoi călește în ulei timp de 2-3 minute până când ceapa devine sticloasă. Adaugă în tigaie orezul și lăsă totul la foc mic pentru încă 3 minute

  3. Într-un bol, amestecă carnea tocată, orezul, legumele, pătrunjelul tocat fin și adaugă Delikat Bulgărași de Savoare Legume

  4. Umple ardeii cu compoziția mixată, fără să presezi pentru a lăsă loc orezului să se umfle

  5. Creează un sos la rece cu roșiile tocate, o lingură de ulei și aproximativ 300 de ml de apă, iar apoi toarnă-l peste ardeii din oală

  6. Acoperă oala cu un capac sau folie de aluminiu și dă-o la cuptor pentru 60 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 grade

  7. Servește cu smântână

Gustul de acasă