Științific vorbind, glutamatul monosodic (MSG) este sarea de sodiu a acidului glutamic, o construcţie prezentă în toate proteinele. Acesta este aprobat ca un aditiv alimentar (E621/INS621), utilizat pe scară largă, dovedindu-și siguranţa în folosire prin studii ştiinţifice şi prin confirmările autorităţilor de reglementare din întreaga lume. Doar un mic număr de persoane raportează sensibilitate la MSG, de aceea anumite persoane încearcă să evite alimentele cu adaos de MSG. Însă, studiile arată că doar o mică parte din glutamatul ingerat este absorbit de organism (până in 4%).
Asemenea conţinutului natural de glutamat din alimente, glutamatul monosodic (MSG) contribuie prin oferirea de alimente gustoase şi accesibile, dar poate contribui şi la reducerea conţinutului de sare din produsele alimentare, susţinând astfel consumatorii în reducerea aportului de sare, fără a face rabat de la gust.
Așadar, monoglutamatul de sodiu este un ingredient sigur de folosit, conform evaluărilor realizate de cele mai mari organizații cu legitimitate în siguranță alimentară. Motivul pentru care am lansat gama Delikat fără monoglutamat de sodiu adăugat nu este faptul că acest ingredient ar fi dăunător sănătății, ci dimpotrivă, pentru că suntem în permanență atenți la evoluția trendurilor de consum, cu scopul de a răspunde întotdeauna cerințelor clienților noștri. Astfel, am dorit să le oferim consumatorilor o altă alternativă de condimente universale, în acord cu cele mai recente obiceiuri de consum, dar păstrând calitatea deosebită a produselor Delikat și gustul inconfundabil cunoscut de peste 45 de ani de cei care adaugă condimentele noastre în mâncărurile pe care le pregătesc.