Supa de găină cu zdrenţe de ou | Delikat Romania
Retete

Supa de găină cu zdrenţe de ou

Timp de pregătire

Timp de pregătire:
15 minute

Timp de gătire

Timp de gătire:
70 minute

Împarte în

Împarte în:
4

Ingrediente:


ungrouped

  • carne de găină 0,8 - 1 kg
  • ceapă 60 g
  • morcov 100 g
  • ţelină şi albitură 150 g
  • 3-4 linguriţe de Delikat Bulgăraşi de Savoare cu gust de găină
  • câteva boabe de piper
  • 2 ouă
  • caşcaval 100 g
  • sare şi sare de lămâie după gust
  • legătură mică de pătrunjel verde
Gătim
împreună
online
gustil de acasă

Paşi de gătire:


Mod de preparare

ungrouped

  1. Găina se curăţă, dacă este nevoie se pârleşte, se spală, se porţionează şi se pune la fiert în apă rece.

  2. Se spumează, apoi se adaugă linguriţele de Delikat Bulgărasi de Savoare cu gust de găină şi zarzavatul curăţat şi tăiat bucăţi.

  3. Se fierbe încet la foc mic, timp de aproape o oră.

  4. Spre sfârşit se adaugă câteva boabe de piper şi ramurele de pătrunjel.

  5. După ce fierberea s-a încheiat, se strecoară supa printr-o sită deasă.

  6. Se amestecă oul cu caşcavalul ras şi se adaugă în supă în fir subţire.

  7. Se mai lasă să fiarbă încet câteva minute, după care se potriveşte gustul cu sare şi, eventual, se acreşte uşor.

Dacă doriţi puteţi adăuga la supă bucăţelele de carne mai valoroase, dacă nu, puteţi să le serviţi separat ca rasol, cu hrean sau alte garnituri.
Înainte de servire, se adaugă pătrunjel verde tocat.
Ai încredere în
Gustul de acasă!
Gustul de acasă