Retete Image

Pui cu conopidă și smântână

Timp de pregătire

Timp de pregătire:
10 minute

Timp de gătire

Timp de gătire:
60 minute

Împarte în

Împarte în:
3

Ingrediente:


ungrouped

  • pui - 1 kg
  • unt - 100 g
  • ceapă - 100 g
  • făină - 50 g
  • conopidă - 1 kg
  • smântână - 200 g
  • Delikat Găină - 1 lingură
  • pătrunjel
Gătim
împreună
online
gustil de acasă

Paşi de gătire:


Mod de preparare

ungrouped

  • Se curăță puiul, se porționează, se spală, se șterge cu un prosop, se dă cu Delikat Găină și se prăjește în unt. În untul rămas se călește făina și ceapa rasă pe răzătoare, se stinge cu apă, se lasă să fiarbă 30 de minute și se pasează sosul prin sită.

  • Conopida se curăță, se desface în bucățele, se fierbe 10 minute în apă cu Delikat Găină și se scurge bine.

  • Se pune carnea și conopida în sos, se adaugă smântâna, se potrivește gustul de Delikat Găină și se dă vasul la cuptor timp de 20 minute. La final se presară câteva frunze de pătrunjel.

 
      
Ai încredere în
Gustul de acasă!
Gustul de acasă