Retete Image

Mei și ciuperci cu spanac

Timp de pregătire

Timp de pregătire:
15 minute

Timp de gătire

Timp de gătire:
30 minute

Împarte în

Împarte în:
4

Ingrediente:


ungrouped

  • 200 g mei de cereale integrale sau Fonio
  • Delikat Oregano
  • ciuperci (Enoki, o ceașcă cu lapte de șofran)
  • ceapă
  • baby spanac
  • ulei de rapiță
  • piper
  • brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi 1%
Gătim
împreună
online
gustil de acasă

Paşi de gătire:


Mod de preparare

ungrouped

  1. Clătește meiul într-o sită cu apă până când apa care scapă rămâne limpede, scurge-o bine. Se fierbe meiul într-o cratiță cu 500 ml apă. Acoperă și gătește la foc mic timp de 15 minute. Se ia de pe foc și se lasă la macerat încă 15 minute.

  2. Curăță ciupercile și taie-le în bucăți. Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Spală spanacul și scurge-l bine.

  3. Prăjește ciupercile într-o tigaie mare în ulei de rapiță fierbinte. Se adaugă ceapa și se prăjesc. Adaugă spanacul, toarnă 50 ml de apă și lasă-l să se înmoaie. Se condimentează cu piper și Delikat Oregano.

  4. Adaugă încă 400 ml de apă și așteaptă până dă în clocot. Se adaugă apă de cocos, lapte și sos de soia și se fierbe. Adaugă cartofii dulci și gătește-i la foc mediu timp de aproximativ 15 minute până când cartofii dulci sunt fragezi.

  5. Se amestecă meiul și se încălzește scurt. Se servește cu crema de brânza granulată.

 
      
Ai încredere în
Gustul de acasă!
Gustul de acasă